MAYA   

 

Geslacht: Teefje  

Leeftijd: 2 jaar

Schofthoogte: 48 cm

Gewicht: 20 kg

 

Deze prachtige dame heet Maya, geboren in de tuin van een zeer arm gezin. Deze mensen konden niet meer voor haar zorgen en ze moest zichzelf lange tijd redden. Maya kreeg geen eten meer van hen en moest op straat zelf op zoek naar eten. Toch kwam ze erna altijd weer terug naar het arme gezin. Ze mocht van hen niet binnen maar sliep s nachts in hun tuin. Natuurlijk een hartverscheurende situatie.


Ze werd soms verzorgd door een vriend van het privé asiel in Roemenië, die vlakbij het arme gezin woont. Op een keer volgde ze de auto van deze vriend door de straat, ging zitten wachten tot hij terugkwam en volgde hem terug naar huis terwijl ze naast de auto rende. Ze wil wanhopig iemands beste vriend en trouwe metgezel zijn. 


Sadies Dog Rescue werd op den duur ingeschakeld om haar te herplaatsen. Na 2 weken in het Roemeense prive asiel, was er een plekje vrij in een Nederlands opvanggezin en kon ze de grote reis maken.


Het opvanggezin schrijft het volgende: 


Maya is een ongelooflijk slimme, zachtaardige en zeer aanhankelijke hond, ze doet ontzettend haar best om leuk gevonden te worden, is extreem loyaal en liefdevol. Ze kan samen met katten en alle andere soorten honden en gaat heel goed met alles en iedereen om. Ze zou dus ook met andere dieren kunnen worden geplaatst, maar ook heel goed alleen. Spelen met andere honden vindt ze leuk. Ze is niet bang voor vreemde mensen. Ook van harde geluiden schrikt ze niet. 


Ze kan goed aan de riem lopen en trekt niet. Maya kan al heel goed los lopen, ze blijft echt in de buurt van haar roedel en komt als ze wordt geroepen. Na het snuffelen met andere vreemde honden, loopt ze weer goed mee. Ze gaat graag het water in bij het waterrijke losloopgebied. 

In de auto mee vindt ze ook prima. 


Voor Maya zoeken we een adoptant met een tuin want ze vindt het heerlijk om buiten te zijn. Ook een adoptant die graag met haar knuffelt en waar ze op de bank mag”


Maya is op afspraak te bezoeken in Hamont, net over de grens bij Budel. 

 

Op aanvraag hebben we nog meer leuke filmpjes van Maya. Wil je meer informatie, dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Nina de Werk:

 

Email: ninadewerk1978@gmail.com

Tel: 0681693421

 

De adoptiekosten voor Maya zijn € 375,-. Dit omvat de kosten voor de reis naar Nederland, sterilisatie, chippen, inentingen, middelen tegen vlooien/teken, ontworming, medische check, EU paspoort en een veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Wat er nog overblijft van deze bijdrage wordt voor 100% gebruikt voor onze maandelijkse sterilisatieprojecten in Roemenië.