Adopteren

Dutch Animal Care zorgt voor het vervoer en de opvang van honden en soms ook katten uit het asiel van Sadies Dog Rescue in Bacau, Roemenië. Vanuit onze opvanggezinnen in Nederland en België kunnen de dieren geadopteerd worden wanneer ze er klaar voor zijn. Ook zijn er een aantal honden geselecteerd die nog in het asiel in Roemenië verblijven en die bij interesse kunnen worden geadopteerd. 

 

Ga direct naar:


Honden ter adoptie - Nog in het asiel in Roemenië 

Honden ter adoptie -  Al in Nederland / België in opvanggezinnen


Adoptieprocedure

De honden en katten die bij de opvanggezinnen van Dutch Animal Care verblijven, zijn meestal rechtstreeks vanuit het asiel van Sadies Dog Rescue in Bacau (Roemenië) overgekomen.

Dutch Animal Care werkt intensief samen met het Sadies Dog Rescue team en samen zorgen we ervoor dat de plaatsbare sociale dieren hun gouden mandje krijgen in Nederland en België.

 

Wanneer de dieren hier arriveren, krijgen ze eerst alle tijd om rustig te wennen. De ervaren opvanggezinnen vormen een zo goed mogelijk beeld van hun opvangdier, schrijven een profiel en maken foto's en video's.

 

Zodra een dier plaatsbaar is, wordt deze gepromoot op de pagina "Ter adoptie - Al in Nederland / België in opvanggezinnen", maar ook op Facebook en op verhuisdieren.nl.

 

Helaas zijn de opvangplekken in Nederland en België beperkt en blijven er nog talloze honden achter in het privé asiel. Van de ongeveer 100 honden die er altijd wel verblijven, hebben wij een aantal langzitters geselecteerd, die steeds over het hoofd worden gezien. De vrijwilligers hebben bij deze honden een vrij goed beeld van hun karakters gevormd en kunnen dan ook min of meer voorspellen hoe deze honden zich in een huiselijke situatie zullen ontwikkelen. Check de link voor informatie over deze geselecteerde honden: Ter adoptie - Nog in het asiel in Roemenië 

 

Honden in Roemeens opvanggezin

Het eerste contact

Heb je interesse in een bepaald dier, kun je naar aanleiding hiervan een email of bericht sturen, bij voorkeur inclusief alvast een eerste introductie waar je wat over jezelf / je huisgenoten / thuissituatie / werktijden verteld. Als er na een uitgebreid telefonisch gesprek met de contactpersoon en/of het opvanggezin waar het dier verblijft, waarbij alle ruimte is voor vragen van beide partijen, een goede match blijkt te zijn, dan kan er een kennismaking worden ingepland. 

 

De kennismaking

De kennismaking vindt plaats bij het opvanggezin thuis. Er wordt dan gekeken of er een klik is tussen de kandidaat adoptant en het dier. Uiteraard is er dan ook weer alle ruimte voor vragen. Tijdens de kennismaking wordt er in de meeste gevallen ook een wandeling met de hond (en het opvanggezin) gemaakt.

 

Huisbezoek

Als de kennismaking goed verloopt en beide partijen zijn nog steeds positief, wordt er een huisbezoek ingepland. Dit vindt plaats bij de kandidaat adoptant thuis. Het huisbezoek wordt in de meeste gevallen gedaan door iemand van onze stichting. Er wordt door de huisbezoeker gecheckt of de situatie geschikt is voor de hond in kwestie en bijvoorbeeld of de tuin veilig omheind is. 

 

De adoptie dag

Als ook de huisbezoeker positief is, kan de adoptie worden ingepland. Een paar dagen van te voren krijgt de toekomstige adoptant de adoptieovereenkomst en wat bijbehorende informatie toegestuurd. Het opvanggezin vult de formulieren dan samen met de adoptant in. De adoptiebijdrage moet bij voorkeur worden overgemaakt voordat de hond wordt opgehaald.

 

Proeftijd

Als het dier na de adoptie binnen 14 dagen toch geen geschikte match blijkt te zijn, kan het dier terug worden gebracht. De adoptiebijdrage zal dan volledig geretourneerd worden. In het geval dat het dier ná de proeftijd van 14 dagen wordt teruggegeven of genomen aan / door Dutch Animal Care, wordt de adoptiebijdrage niet geretourneerd. In geen geval gaat het dier terug naar het asiel in Roemenië, maar wordt het altijd door een beschikbaar opvanggezin opgevangen en hierna weer herplaatst. 

 

Na de adoptie

Het is wenselijk dat de adoptant in de eerste periode na de adoptie wat contact houdt met het opvanggezin of de contactpersoon. Ook bij eventuele problemen kan in de meeste gevallen het ervaren opvanggezin, de contactpersoon of iemand anders van de stichting passende hulp bieden en helpen om mogelijke problemen te voorkomen. 

We vinden het verder heel fijn als de adoptant een of meerdere berichten plaatst in onze Dutch Animal Care Adopties facebook groep met betrekking tot de adoptie of updates van het geadopteerde dier.

De vrijwilligers van het Sadies Dog Rescue team zitten ook in deze groep en zien heel graag leuke adoptie fotos en updates van het dier dat ze in sommige gevallen jarenlang onder hun hoede hebben gehad. Het is voor de vrijwilligers in Roemenië vaak enorm zwaar en emotioneel werk, en dit soort berichten houdt hen positief en gemotiveerd. 

 

Sadies Dog Rescue in Roemenië

Tips voor adoptanten

Ga je binnenkort een hond adopteren? Of heb je onlangs een hond geadopteerd?

Wij delen hieronder graag een aantal belangrijke tips voor adoptanten!

 

Direct na de adoptie volgt natuurlijk eerst de reis naar huis. De hond heeft nog geen idee wat er allemaal gaat gebeuren. De hond kan gestrest of onrustig zijn door het reizen van A naar B samen met vreemde mensen in een onbekende auto. De hond kan dan om het minste geringste op de vlucht willen slaan. Ze kunnen erg vindingrijk zijn in het ontsnappen! Het komt helaas vaak voor dat een zojuist geadopteerde hond ontsnapt en zelfs verongelukt.

Ook tijdens de eerste wandelingen is het van het grootste belang om extra alert te zijn. In de eerste weken is het ontsnappingsgevaar het grootst. Ze kennen hun nieuwe mensen nog niet en voelen zich vaak nog niet helemaal veilig in hun nieuwe omgeving. De eerste periode na de adoptie zijn de bouwstenen voor de verdere relatie met je geadopteerde hond.

 

Lees meer op de volgende pagina: Tips voor adoptanten!

 

Ons belangrijkste advies in een PDF'je

Download
Buitenlandse honden hebben veel meegemaakt. Ze hebben de tijd nodig om alle nieuwe indrukken te verwerken. Onze belangrijkste tip is dan ook rust!
Belangrijkste advies na adoptie.pdf
Adobe Acrobat document 55.6 KB
Adopt dont shop

Adoptieovereenkomsten

Hieronder vind je de Dutch Animal Care adoptieovereenkomsten. 

 

Door deze te downloaden, kun je de overeenkomsten alvast inzien / doorlezen.

En als je over gaat tot de adoptie van een Dutch Animal Care dier, mag je de betreffende overeenkomst in tweevoud downloaden, uitprinten en meenemen tijdens de adoptiedag.

Samen met het opvanggezin worden de overeenkomsten dan ingevuld en ondertekend. 

Het eerste ingevulde en ondertekende exemplaar is voor de adoptant, de andere voor de stichting en wordt door het opvanggezin naar de stichting gestuurd.


Download
Adoptieovereenkomst - Hond.pdf
Adobe Acrobat document 185.0 KB

Download
Adoptieovereenkomst - Kat.pdf
Adobe Acrobat document 107.1 KB

Adoptiecontract Dutch Animal Care

Gelukkig geadopteerd

Wil je een mooie opsomming zien van de dieren die de afgelopen jaren zijn geadopteerd via onze stichting? 

Check dan de volgende links!

 

Staat jouw dier er niet tussen? 

Laat het ons gerust weten via: ninadewerk1978@gmail.com 

(als je een foto toevoegt, en de naam van het dier en maand / jaar van de adoptie vermeldt, zetten we jouw geadopteerde dier er direct tussen)

 

Deze honden en katten zijn geadopteerd in 2021, 2022, 2023 en 2024

 

Direct naar: Geadopteerd in 2021

Direct naar: Geadopteerd in 2022

Direct naar: Geadopteerd in 2023

Direct naar: Geadopteerd in 2024

 

Blije gelukkig geadopteerde hond