Castratiemarathons

 

Behalve de maandelijkse vaste sterilisatieprojecten financiert Dutch Animal Care ook een paar keer per jaar een castratiemarathon waarbij er honderden honden en katten in een paar dagen tijd worden gesteriliseerd en gecastreerd door een team dierenartsen, waardoor er duizenden puppy's niet geboren hoeven worden in een voor hun vijandige omgeving en hun een ellendig leven bespaart blijft. 

Elke gesteriliseerde teef is weer een doos of zak gedumpte pups minder langs de kant van de weg, in het bos, bij een vuilcontainer of op straat.

 

Behalve de financiering van deze marathons gaan er ook altijd een paar vrijwilligers van het Dutch Animal Care team om mee te helpen.

 

Wat gebeurt er precies tijdens zo'n marathon?

Straathonden en straatkatten worden in een bepaald gebied gevangen, in een mobiele dierenkliniek gesteriliseerd / gecastreerd door een team van dierenartsen. Na de recovery worden de dieren weer teruggezet op straat. Zielig natuurlijk, maar er is voor de duizenden straatdieren gewoonweg geen plek in de asielen en in de opvanggezinnen.

Ook lokale inwoners zijn met hun huis- en erfdieren van harte welkom om langs te komen om hun dieren te laten steriliseren. In sommige gevallen is dit in samenwerking met de gemeente en krijgen de inwoners een oproep tot actie en soms zelfs een boete als ze hun dieren niet laten steriliseren. Tijdens de marathons kunnen ze dit gratis laten doen. Alle dieren worden behalve gesteriliseerd / gecastreerd, ook gechipt en behandelt tegen vlooien en teken. Door het chippen worden er hopelijk minder dieren gedumpt.

 

Dutch Animal Care Team sterilisatiemarathon
Sterilisatie marathon Roemenië

Steriliseren straathonden straatkatten Roemenië

 

 

Wist je dat een koppeltje honden of katten in een paar jaar tijd voor duizenden nakomelingen kan zorgen?

De vermeerdering gaat heel snel omdat ze een paar nestjes per jaar kunnen krijgen en hetzelfde geldt ook voor hun nakomelingen.

 

1 enkele sterilisatie bij een hond of kat kost in Roemenie slechts € 30,- en voorkomt dat er na 6 jaar gemiddeld 67000 nakomelingen geboren worden! 

 

Steun ons alsjeblieft met een eenmalige of maandelijkse donatie!

 

 

 

 

 

Ons rekeningnummer is:

 NL14TRIO0338571884

Ten name van: Stichting Dutch Animal Care

Onder vermelding van: "sterilisatieprojecten"