Sterilisatieprojecten

Eén van de belangrijkste speerpunten van Dutch Animal Care is de sterilisatie van zwerfdieren, met als motto dat dweilen alleen zin heeft als de kraan dicht is. Sterilisatie van zwerfhonden en zwerfkatten is de enige manier om het aantal zwerfdieren naar beneden te brengen in Roemenië en uiteindelijk het zwerfdieren probleem op te lossen. Daarom investeert Dutch Animal Care zoveel mogelijk in lokale sterilisatie projecten. 

Simone Brals schrijft het volgende over onze sterilisatieprojecten:

'Hoe red je 1340000 zwerfhonden van een ellendig bestaan? Door er 20 te castreren, waardoor ze niet geboren hoeven worden in een voor hun vijandige omgeving. We proberen ze op allerlei manieren te helpen, maar castreren heeft toch echt onze prioriteit. Deze 20 dragen in ieder geval niet meer bij aan de zwerfhonden populatie in Roemenië. We willen iedereen die onze castratieprojecten op wat voor manier dan ook steunt wederom heel hartelijk bedanken!'

Elke maand worden in Sascut/Adjud, Roemenië, ongeveer 35 honden gesteriliseerd door lokale dierenarts Deea Vet, gesponsord door Dutch Animal Care.


In Bacau, Roemenië, worden elke maand 45 honden en 20 katten gesteriliseerd door lokale dierenarts Amon Vet Care. Ook deze sterilisaties worden bekostigd door Dutch Animal Care. 


Zo worden gemiddeld per maand 100 dieren gesteriliseerd op kosten van Dutch Animal Care die niet meer bij dragen aan het zwerfdieren probleem in Roemenië! 

Wil je onze projecten ook steunen, elke bijdrage is meer dan welkom en doneren kan op rekeningnummer NL14TRIO 0338 5718 84 tnv Dutch Animal Care ovv sterilisatie projecten.