Over Dutch Animal Care

DE STICHTING


Dutch Animal Care werd opgezet als een stichting in 2013 om dieren in binnen en buitenland te helpen. In 2016 is Dutch Animal Care overgenomen door Simone Brals en is de stichting zich vooral gaan focussen op het helpen van zwerfhonden en zwerfkatten in Roemenië.

Simone heeft jarenlange ervaring op het gebied van hulp bieden aan zwerfdieren. Reizen door Roemenië en contacten met lokale rescuers lieten het gigantische zwerfhonden probleem in dat land zien, met een overheid die tot nu toen als enige oplossing het vangen en doden van het overschot heeft.

Dit is uiteraard geen humane en langdurige oplossing. De plaats van gedode dieren wordt weer ingenomen door nieuwe dieren met weer veel nieuwe nakomelingen. De enige effectieve oplossing is het grootschalig steriliseren van zwerfdieren.

Daarom werkt Dutch Animal Care nauw samen met lokale projecten die zich hiervoor inzetten. We investeren vooral in sterilisatieprojecten, want dweilen is alleen zinvol als de kraan dicht is.

Er is een hechte samenwerking met Sadies Dog Rescue in Bacau. Met deze organisatie wordt veel samengewerkt om honden (en in mindere mate katten) te herplaatsen. We bemiddelen adopties met de hulp van verschillende ervaren opvanggezinnen in Nederland en België.

Vanaf 22 februari 2013 is onze stichting door de belastingdienst aangemerkt als een 'algemeen nut' beogende instelling - ANBI

 

Wil je weten uit welke mensen het Dutch Animal Care team bestaat?

Neem dan eens een kijkje bij "Het Team"


SUCCESVOLLE PROJECTEN

 

Huidige projecten: 

In Bacau worden momenteel 30 honden en 20 katten per maand gesteriliseerd.

 

In Sascut/Adjud worden momenteel 40-50 dieren per maand gesteriliseerd. 

 

In Onesti worden momenteel 20 katten per maand gesteriliseerd.

 

Castratiemarathon

Verder worden er op regelmatige basis grootschalige castratie- en sterilisatiemarathons georganiseerd. 

In 2023 zijn er zowel in mei als in oktober grote castratiemarathons gefinancierd door Dutch Animal Care. In totaal zijn er tijdens die twee marathons maar liefst 541 dieren gesteriliseerd! Lees meer over de marathons op: castratiemarathons

 

Oudere projecten: 

In de winter van 2015 / 2016 is er in samenwerking met Sadies Dog Rescue een grootschalige hokkenactie opgezet. Op een afgezette vlakte in Bacau, Roemenië, werd voor 2000 honden een schuilplaats gerealiseerd met water en voerbakken. 

In samenwerking met Romania Animal Rescue zijn in Bacau verschillende castratiemarathons opgezet, met een top resultaat van 2000 sterilisaties in December 2016. 

Vanaf 2017 is het werk verder uitgebreid naar Vaslui. Met als resultaat de sterilisatie van 20-25 zwerfdieren per week. 

In Barlad, werd in de winter van 2016 / 2017 een nieuwbouw en een hokkenactie gehouden, met als resultaat dat 500 honden onderdak kregen.

 

 

Sterilisatie trajecten Roemenië
Stichting Dutch Animal Care
Simone Brals Roemeense asielhonden
Simone Brals Roem
Stichting Dutch Animal Care
Hokkenactie voor Roemeense straathonden
sterilisatie straathond

Roemeense public shelter