Over Dutch Animal Care

DE STICHTING


Dutch Animal Care werd opgezet als een stichting in 2013 om dieren in binnen en buitenland te helpen. In 2016 is Dutch Animal Care overgenomen door Simone Brals en is de stichting zich vooral gaan focussen op het helpen van zwerfhonden en zwerfkatten in Roemenië.

Simone heeft jarenlange ervaring op het gebied van hulp bieden aan zwerfdieren. Reizen door Roemenië en contacten met lokale rescuers lieten het gigantische zwerfhonden probleem in dat land zien, met een overheid die tot nu toen als enige oplossing het vangen en doden van het overschot heeft.

Dit is uiteraard geen humane en langdurige oplossing. De plaats van gedode dieren wordt weer ingenomen door nieuwe dieren met weer veel nieuwe nakomelingen. De enige effectieve oplossing is het grootschalig steriliseren van zwerfdieren met daarnaast het opvangen en herplaatsen van de meest kwetsbare dieren.

Daarom werkt Dutch Animal Care nauw samen met lokale projecten die zich hiervoor inzetten. We investeren vooral in sterilisatieprojecten, want dweilen is alleen zinvol als de kraan dicht is.

Zo is er een hechte samenwerking met Sadies Dog Rescue in Bacau. Als stichting investeren we in dit project om zoveel mogelijk zwerfdieren te steriliseren. Daarnaast werken we samen om honden (en in mindere mate katten) te herplaatsen in Nederland. We bemiddelen adopties met de hulp van verschillende ervaren opvanggezinnen in Nederland.

Vanaf 22 februari 2013 is onze stichting door de belastingdienst aangemerkt als een 'algemeen nut' beogende instelling - ANBI

 

Wil je weten uit welke mensen het Dutch Animal Care team bestaat?

Neem dan eens een kijkje bij "Het Team"


SUCCESVOLLE PROJECTEN

 

In de winter van 2015/2016 is samen met een Engelse stichting de hokken actie opgezet door Dutch Animal Care. Op een afgezette vlakte in Bacau, Roemenië, werd voor 2000 honden een schuilplaats gerealiseerd met water en voerbakken. 

In samenwerking met Romania Animal Rescue zijn verschillende sterilisatie marathons opgezet in Bacau door Dutch Animal Care, met een top resultaat van 2000 sterilisaties in December 2016. 

Vanaf 2017 is het werk van Dutch Animal Care verder uitgebreid naar Vaslui, Roemenië. Met als resultaat de sterilisatie van 20-25 zwerfdieren per week. 

Daarna is er ook het sterilisatieproject in Sascut/Adjud, Roemenië, bij gekomen. Per maand worden daar 20-30 dieren gesteriliseerd door een lokale dierenarts. 

In Barlad, Roemenië, werd in de winter van 2016/2017 een nieuwbouw en een hokken actie gehouden, met als resultaat dat 500 honden onderdak kregen.

 

Vanuit het dodingsstation in Vaslui heeft Dutch Animal Care regelmatig honden gehaald om ze een tweede kans te geven. Van iedere adoptie gaat een bedrag terug naar de sterilisatieprojecten.