Lyanne:
"Mijn naam is Lyanne en ik woon in Groningen, samen met mijn vriend en mijn twee seniorentoppers, Max en Mila. In 2019 heb ik mijn reu Max geadopteerd. Al snel leerde ik dat Simone van Dutch Animal Care hem persoonlijk had geselecteerd uit het asiel in Barlad waar ruim 700 honden zaten, om naar Nederland te komen.
Sindsdien volg ik Dutch Animal Care op Facebook. Twee jaar later zag ik mijn teef Mila op de pagina verschijnen en wilde ik graag kennis met haar maken.
Hiervoor kwam zij voor mij in opvang bij Simone. Toen ik Mila op kwam halen, hebben we het gehad over het opzetten van een Facebook-verkoopgroep voor de stichting en dat ik graag meehelp.
Sindsdien ben ik betrokken bij Dutch Animal Care.
Van jongs af aan ben ik bezig geweest met honden, zowel mijn eigen honden thuis als die van anderen in de buurt. Van mijn twaalfde tot mijn zestiende had ik een bijbaantje als hondenuitlater en liep ik met maximaal zes honden tegelijkertijd in het park. Op een blauwe maandag heb ik ook in het asiel gewerkt als vrijwilliger, waar ik de honden uitliet die op zoek waren naar een nieuw thuis. Ondanks dat dit qua tijden en school niet meer paste, vond ik het schitterend werk. Ik had de ambitie om hondengedragsdeskundige te worden, maar uiteindelijk koos ik toch voor bedrijfskunde. Gelukkig kan ik in mijn vrije tijd veel tijd besteden aan de honden. Hondengedrag vind ik nog steeds leuk om te bestuderen.
Toen ik zeventien was, stelde ik een bucketlist op waarop stond dat ik wilde helpen bij een sterilisatiecampagne. In 2023 heb ik deze droom kunnen verwezenlijken bij Dutch Animal Care! Bij Dutch Animal Care help ik met de social media kanalen en breng ik de geweldige hondjes die een nieuw thuis zoeken onder de aandacht. Ook ben ik mede-beheerder van een erg leuke verkoopgroep op Facebook en ben ik een opvangadres voor de honden die een thuis zoeken. Ik vind het werk als opvanger prachtig. Het is magisch om de transitie van een Roemeense straathond of asielhond naar een ingeburgerde Nederlandse huishond mee te maken. Soms zijn de honden al jarenlang onzichtbaar, en het is dankbaar werk om als opvangadres daar verandering in te kunnen brengen."