LOIS

 

Geslacht: Teefje

Leeftijd: 10 jaar

Schofthoogte: 67 cm

Gewicht: 32 kilo

 

Loïs is een prachtige hond van ongeveer 9 jaar. Twee jaar geleden werd ze gevonden, gedumpt door haar eigenaar in een veld. Ze werd opgevangen door een familie die in de buurt woonde. Helaas werd ze daar wel aan de ketting gehouden (zoals zoveel honden in Roemenië)

 

Kort daarna beviel ze van 9 schattige puppy's, die allemaal een thuis hebben gevonden. Loïs werd opgenomen in het privé asiel van Sadies Dog Rescue.  Nu zit ze al ruim 2,5 jaar in haar kennel, hopend dat ze ooit gezien wordt door haar toekomstige familie.

 

Loïs is een lieve, zelfverzekerde dame. Tijdens ons bezoek in oktober liet ze haar beste kant zien. Als je haar kennel binnenkomt, word je begroet met een vrolijke kwispelstaart. Als je haar voerbak neerzet, komt ze eerst naar je toe voor een kus, voordat ze aan haar eten begint.  Ze is dol op knuffelen en geniet ervan als je haar buikje aait.

 

Waarschijnlijk is Loïs een mix van een Karpatische herdershond. Dit is een Roemeens ras dat als zelfstandig kuddebewaker wordt ingezet en die van nature wat afstandelijk is naar vreemden. Ondanks dat bij Loïs een stuk minder het geval is, zoeken we voor Loïs een eigenaar met ervaring met soortgelijke honden. Haar vacht dat haar tot een heerlijke teddy maakt, moet regelmatig worden geborsteld.

Loïs gaat goed om met andere honden tijdens de wandelingen. Omdat onbekend is hoe zij met andere honden is huis is, kiezen wij ervoor om haar als enige hond te plaatsen. We kunnen op verzoek een kattentest uitvoeren om te beoordelen hoe Loïs reageert op katten.

 

In april werd er een knobbeltje gevonden in Loïs' borstklieren. Als voorzorgsmaatregel zijn haar borstklieren verwijderd. Inmiddels ze is volledig hersteld en weer haar oude, vrolijke zelf.

 

Loïs verdient een warme en liefdevolle thuis waar ze de aandacht krijgt die ze zo lang heeft gemist. Als je overweegt om deze prachtige dame in je leven te verwelkomen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Loïs verblijft nog in het privé asiel in Bacau, Roemenië, maar kan ieder moment naar Nederland afreizen.

 

Op aanvraag hebben we nog meer leuke foto's en filmpjes van Loïs. Wil je meer informatie, dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Simone Brals:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com

Tel: 0643059949

 

De adoptiekosten voor Loïs zijn € 225,-. Deze bijdrage is verlaagd i.v.m. haar leeftijd. Dit omvat de kosten voor de reis naar Nederland, sterilisatie, chippen, inentingen, middelen tegen vlooien/teken, ontworming, medische check, EU paspoort en een veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Wat er nog overblijft van deze bijdrage wordt voor 100% gebruikt voor onze maandelijkse sterilisatieprojecten in Roemenië.

 

Het is ook mogelijk om Lois in optie tot adoptie op te vangen in plaats van direct te adopteren. Na 2 weken bij jou thuis in opvang, bepaal je dan of je haar zelf wilt adopteren of niet!

 

Hieronder is Lois in de rui. Ze vindt het heerlijk om dan geplukt te worden door de asielmedewerkers.