Nina de Werk met haar honden

Nina

 

"Ik ben altijd al een grote dierenvriend geweest. Al op jonge leeftijd redde ik alles wat bewoog, hoe klein dan ook. Met de kinderen uit de buurt richtten we als ware mini-dierenactivisten "The Animal Team" op waarmee we vanuit een hutje in de tuin plannen smeden om dieren in nood te helpen. Denk aan het opsporen van de baasjes van een verdwaalde hond, maar ook het helpen van gewonde vogels of een geitje die verstrikt zat in een touw.

 

Sinds begin 2016 ben ik actief in de wereld van de buitenlandse adoptiehonden. Nadat mijn Cane Corso, die ik als pup compleet met goede stamboom had gekocht, op 7 jarige leeftijd onverwachts stierf, besloot ik om nooit meer een rashond te kopen maar buitenlandse asielhonden te gaan helpen. Het begon met de adoptie van een klein hondje uit Spanje, die net op tijd gered was uit een dodingsstation in Madrid. Al heel snel kwam er een tweede Spaanse adoptiehond bij en 2 maanden later startte ik met opvangen voor Stichting SOS Strays. Telkens kwam er een opvanghond in huis bij onze 2 adoptiehonden. Als deze opvanghond werd geadopteerd, was er weer ruimte voor een nieuwe hond.

 

In september 2018 ging het roer helemaal om. Ik zat aan de eettafel en terwijl ik een hamburger at, keek ik naar mijn geadopteerde honden en kon het ineens allemaal niet meer rijmen. Waarom redde ik deze dieren, maar veroordeelde ik tegelijk andere dieren tot de dood. Het klopte niet. Ik wilde vegetariër worden. Na 2 weken bijna non stop artikelen te hebben gelezen op internet, besloot ik geen vegetariër te worden, maar vegan. Ik was er namelijk achter gekomen dat er ook voor zuivel en eieren enorm veel dieren extreem lijden en worden gedood. Binnen die 2 weken ging ik zonder veel moeite van alleseter naar een plantbased dieet. Een kleine maand later was ik qua verzorgingsproducten, schoonmaakspullen en kleding ook 100% vegan. 

 

Bij Stichting SOS strays werd er elk jaar een BBQ georganiseerd voor de vrijwilligers. Uiteraard ging dit gepaard met een hoop vlees. Ik ging op zoek naar een andere stichting met een meer vegan minded instelling. Na voor nog wat andere stichtingen te hebben opgevangen, kwam ik uiteindelijk bij Dutch Animal Care terecht. Eerst alleen als opvanggezin en daarna startte ik ook met het updaten en beheren van de website. 

 

Ik ben van 2018 tot 2022 ook actief geweest als dierenactivist. Ik deed mee aan demonstraties van "Animal Rights" en "Bite Back", deelde voor "Plantpower" flyers uit over hoe je makkelijk plantaardig kon eten, en was druk met acties op straat bij groepen als "Earthlings" en "Anonymous for the voiceless" waarin we met borden en beelden voorbijgangers lieten zien hoe het eraan toe ging in de bio industrie. Helaas moest ik door tijdgebrek en andere prioriteiten stoppen met het activisme maar wil ik dit in de toekomst ooit wel weer op gaan pakken. 

 

Nog wat andere dingen over mij:

Ik heb 5 jaar lange verre wereldreizen gemaakt als backpacker. Zo reisde ik bijvoorbeeld een jaar door Australië en een half jaar door Zuid-Amerika.

Ik hou van zingen en muziek maken. Ik ben zangeres in een Anouk Tribute Band en zangeres/muzikant in een akoestisch duo.

Verder ben ik sinds begin 2023 eigenaar van "Huisdieren Service Cranendonck", een hondenuitlaatservice, kleinschalige huiselijke hondenopvang en dierverzorging aan huis. Hierdoor ben ik behalve als vrijwilliger, ook in mijn reguliere werk, de hele dag omringd door dieren, met name honden. En dat is toch echt mijn grootste passie! "