Maya is een middelgroot teefje van circa 6,5 jaar oud.

 

Maya's verhaal: Half oktober 2022 werden 7 pups zonder moeder gevonden. Het vermoeden was, dat moeders in de buurt moest zijn en op de plek van de pups werd daarom voer achtergelaten. De volgende dag liep een zwart teefje (met volle spenen) in die buurt te zoeken, die wel eens de moeder van de pups zijn. Nadat het gelukt was het teefje te vangen en bij de pups gebracht werd, bleek zij inderdaad de moeder te zijn: zowel moeder als pups waren dolblij elkaar weer te zien.

 

 

Maya heeft een zacht karakter, is vriendelijk en kan goed met andere honden. Ze is echt een lieve knuffel als ze je kent. Haar vacht groeit door, dus ze moet regelmatig naar de kapper. Maya lijkt het meest op een Roemeense herder. Ze heeft 1 kortere achterpoot. Volgens de Roemeense en Engelse dierenartsen heeft ze daar totaal geen last van. Maya loopt inmiddels keurig aan de riem, is echt een grapjas en zeer baasgericht. Ze geeft ook al een pootje.

 

Ze verblijft nog in het asiel in Bacau, Roemenië, maar kan ieder moment naar Nederland afreizen

 

Op aanvraag hebben we nog meer leuke filmpjes van Maya. Wil je meer informatie dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Simone Brals:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com

Tel: 0643059949

 

 

De adoptiekosten voor Maya zijn €350,-. Dit omvat de kosten voor de reis naar Nederland, sterilisatie, chippen, inentingen, middelen tegen vlooien/teken, ontworming, medische check, EU paspoort en een veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.