Het opvanggezin schrijft: "Rocky heeft nog niet zoveel geluk gehad in zijn leventje. Hij heeft in Roemenië zijn eerste 2 jaren aan een korte ketting geleefd in een hokje in een tuin van een oudere man. Toen deze overleed, is Rocky op straat gezet. Daar werd hij gegrepen door een grote reu en gelukkig is hij toen door een lieve rescuer bij haar thuis in de tuin opgevangen. In januari mocht hij naar Nederland reizen en is in opvang gekomen in ons gezin (man + vrouw + 2 kids (7 en 10).

Rocky werd na 3 maandjes geadopteerd en deed het daar heel goed. Helaas gaf het 1 van de al aanwezige honden toch te veel stress en escaleerde dit steeds vaker. Voor de veiligheid van iedereen, hebben we besloten dat Rocky terug mocht komen in ons gezin.

Na een nachtje slapen leek het of hij nooit weg was geweest.

 

Karakter:

Rocky is echt een ongelooflijke lieverd en een dikke knuffelkont, hij ligt graag in je buurt.

In bepaalde situaties kan hij nog wat onzeker zijn en bij stemverheffing, kan hij helemaal in elkaar duiken. Het is echt een zacht gekookt ei, maar dit zijn onzekerheid nog weleens wil verbloemen door macho gedrag.

 

Gedrag in huis:

In huis is hij rustig, vermaakt zich prima alleen met het hondenspeelgoed of met 1 van de andere honden.

Met onze kinderen gaat het heel goed, hij vindt het heerlijk om door hun geknuffeld te worden. Als de jongste te druk doet, dan zoekt Rocky al snel een rustiger plekje op.

Hij is gek op lekkers en daardoor ook goed te trainen. Het is een pienter ventje.

Met onze katten gaat het prima, al zijn zij al heel wat honden gewend natuurlijk.

Buiten in de tuin wil hij nog weleens achter ze aangaan. Door dit gedrag buiten, maar soms ook binnen, vinden wij het beter voor de rust van iedereen, dat Rocky niet bij katten geplaatst wordt.

Naar bezoek kan hij eerst blaffen, maar als iedereen rustig zit, komt hij al snel kennismaken en een knuffel halen. Maar dit zie je pas terug, als hij helemaal vertrouwd is in zijn nieuwe omgeving.

Voor Rocky is het heel erg belangrijk, dat hij de tijd, rust en ruimte krijgt om helemaal te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Rust hierin is echt het sleutelwoord; geen bezoek de eerste week(en), maar alles in alle rust begeleiden en hij zal al snel hetzelfde gedrag als bij ons laten zien.

 

Gedrag buiten:

Rocky ligt graag in de tuin en dan moeten wel de duiven of eksters even weggejaagd worden.

Rocky is dol op lange wandelingen. Dan heeft hij misschien niet zoveel oog voor jou, maar hij houdt je zeker goed in de gaten.

Watervogels vindt hij reuze interessant en hij heeft zeker de neiging om achter ze aan te gaan, het water in. Er zit dus wel wat ‘jachtdrift’ in hem, maar hij is hierin goed te sturen.

Rocky is niet onder de indruk van al het verkeer om hem heen. Wel moet je alert zijn als er een auto, scooter of fietser voorbij komt. Hij heeft weleens de neiging om er achteraan te willen. Hierin is hij overigens goed te sturen en zal dit met training zeker beter gaan.

Dit zie je vooral als zijn stressemmertje wat vol begint te raken tijdens de wandeling. Rustig tegen hem praten, hem afleiden met lekkers, dan zie je hem al snel meer ontspannen.

 

Naar andere honden kan hij aan de lijn wat macho doen, maar komen ze dichterbij, zie je dat hij hierin onzeker is en na een kennismaking is het al snel goed. Want eigenlijk is het gewoon een zacht gekookt eitje."

 

Profiel adoptant:

•  Mensen met voldoende ervaring en inzicht om een nog wat onzekere hond verder te begeleiden

•  Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin

•  Een rustig huishouden (niet teveel bezoek), zonder jonge kinderen

 

Verder: Mensen die het heerlijk vinden om dagelijks een lange(re) wandeling te maken in een rustige omgeving of in het bos. En die het prima vinden om hem aan een langere lijn (5 of 10 meter) mee te nemen. Door zijn lichte jachtdrift is het niet verstandig om Rocky los te laten lopen. En de lange lijn lopen vindt hij prima.

 

Op aanvraag hebben we nog meer leuke foto's en filmpjes van Rocky. Wil je meer informatie dan graag een mailtje of telefoontje naar Simone Brals:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com

Tel: 0643059949

 

Rocky is op afspraak te bezoeken in Drachten.

 

De adoptiekosten voor Rocky zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor transport, sterilisatie, chippen, enten, EU paspoort en zijn eigen veiligheidstuig die hij bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.