Noël is een middelmaat van ongeveer 5 jaar oud.

Hij is afkomstig uit het gemeentelijk asiel van Bacau, Roemenië. Daar had hij een blote roze huid en bijna geen vacht, maar dankzij de goede zorgen van de vrijwilligers van het privé asiel is dat na zijn redding uit het gemeentelijke asiel weer helemaal goed gekomen.

 

Noël is een hele vriendelijke en leergierige hond. Hij is erg aanhankelijk en vraagt vaak om geknuffeld te worden. Hij loopt prima aan de lijn en doet het heel goed met andere honden. 

 

Noël verblijft sinds 9 september in Nederland bij een opvanggezin waar hij de fijne kneepjes van het huishond zijn bijleert. Althans dat was de bedoeling maar die slimmerd heeft alles heel snel door. Zo is Noël al helemaal zindelijk, springt niet op het meubilair, blaft niet, loopt keurig aan de riem zonder te trekken en heeft niks stuk gemaakt of gekauwd. Kortom een hele brave hond.

Noël is een lieve zachte reu die het heerlijk vindt om met je te kroelen en knuffelen maar die ook in is voor een beetje actie. Lekker een uur sjouwen door het park of bos vindt hij heerlijk.

Bij nieuwe mensen en situaties kijkt hij de kat wat uit de boom, maar herstelt zich heel snel.

Noël begroet de leden van het opvanggezin met een blije kwispel en nodigt ze graag uit voor een spel. Zijn naam kent hij al goed en de trucjes "zit, poot en hier" vindt hij leuk te oefenen en kent hij al goed. Samenwerken vindt hij ook prachtig, zeker wanneer er wat lekkers mee te verdienen is. Noël heeft een gewicht van 22 kg en een schouderhoogte van 50 cm.  

 

Op aanvraag hebben we nog meer leuke filmpjes van Noël. Wil je meer informatie, dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Simone Brals:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com

Tel: 0643059949

 

De adoptiekosten voor Noël zijn €350,-. Dit omvat de kosten voor de reeds gemaakte reis naar Nederland, sterilisatie, chippen, inentingen, middelen tegen vlooien/teken, ontworming, medische check, EU paspoort en een veiligheidstuig die hij bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.

 


Noël in zijn Nederlandse opvanggezin

Noël in Roemenië (eerste foto's zijn van het gemeentelijke asiel)