(Trigger warning: heftig verhaal / heftige foto's)

 

Dazzle werd in oktober 2022 gevonden, zwaar uitgedroogd en mager, langs de kant van de weg met ontstoken ogen, voorpoten met extreme wonden (waarschijnlijk zaten de poten vast gesnoerd met een draad), een gemene snijwond rondom haar hele nek (waarschijnlijk vanwege een leven aan de ketting). 

 

Na haar redding moest Dazzle lange tijd in de dierenkliniek blijven omdat haar lijfje zo heftig was toegetakeld. Ze bleek ook nog 2 kogels in haar nek te hebben, die verwijderd moesten worden. Uiteindelijk moest er ook nog een teentje worden geamputeerd. 

Dus we kunnen wel stellen dat Dazzle noodgedwongen een heel hard leven leidde. De foto's van hoe Dazzle werd aangetroffen en in de kliniek, zijn wellicht verontrustend, maar dit is wel de harde realiteit van hoe het leven voor veel straathonden in Roemenië is. 

 

Gelukkig is ze inmiddels helemaal hersteld van al haar wonden en loopt ze ondanks haar geamputeerd teentje erg goed. Dazzle is een schat van een hond, vrolijk, lief, makkelijk met andere honden. 

 

Dazzle is nog maar net gearriveerd bij haar opvanggezin. Binnenkort zal er meer informatie over haar bekend gemaakt worden.

 

Na een week, schrijft haar opvanggezin: 

 

“Kleine Dazzle is pas 2 jaar en heeft al flink wat te verduren gehad tijdens haar leven in Roemenië maar daar merk je eigenlijk helemaal niks van. 

 

Dazzle is ontzettend lief en aanhankelijk. In huis is ze heerlijk rustig, en met het juiste hondenvriendje kan ze heel leuk spelen. Dazzle kan sowieso wel goed met andere honden omgaan. Ze kan ook een aantal uurtjes goed alleen blijven en mee in de auto is ook geen enkel probleem. Tijdens de wandeling loopt ze heel netjes aan de riem en trekt helemaal niet. Ook loopt ze binnen een omheind losloopgebied al los en dat gaat hartstikke goed. Ze blijft goed bij me en luistert al naar haar naam.

 

Van haar geamputeerd teentje lijkt ze geen last te hebben. Haar rechter voorpootje staat vanwege het ontbrekende teentje een beetje naar voren. Een uurtje wandelen is voor Dazzle geen probleem, al gaat ze dan ondertussen het liefste wel een keertje liggen. Dazzle kan heel goed samen met een andere hond of alleen geplaatst worden."

 

 

Op aanvraag hebben we nog meer foto's en filmpjes van Dazzle. Wil je meer informatie dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Nina de Werk.

 

Email: ninadewerk1978@gmail.com

Tel: 0681693421

 

Dazzle is op afspraak te bezoeken in Hamont (België, net over de grens bij Budel)

 

De adoptiekosten voor Dazzle zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor de reis naar Nederland, sterilisatie, chippen, inentingen, middelen tegen vlooien/teken, ontworming, medische check, EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.

Dazzle in Roemenië 

De redding van Dazzle in Roemenië