Fetita

Mooie Fetita leefde op het terrein van een warenhuis in Roemenië. Ze leefde daar al langere tijd en was daar redelijk veilig. Ze kreeg eten en liefdevolle aandacht van de medewerkers van het warenhuis en werd goed in de gaten gehouden. Op een gegeven moment zagen ze echter dat er een tumor begon te groeien, welke steeds groter werd. Op dat moment werd de hulp van Sadies Dog Rescue ingeschakeld en werd Fetita opgevangen.

 

Ze werd onderzocht door de dierenarts en er bleek dat ze 2 mammatumoren had. Ze heeft 2 operaties gehad om de tumoren te verwijderen en er werd verder onderzoek gedaan. De tumoren zijn volledig verwijderd, dus daar heeft ze geen last meer van, maar helaas bleek dat de tumoren kwaadaardig waren en werden er kwaadaardige cellen gevonden in haar lymfeklieren.

 

Er werd toen besloten dat Fetita bij het team van Sadies Dog Rescue zou blijven en dat ze op zoek zouden gaan naar speciale baasjes voor deze speciale hond. Het is onduidelijk wat de precieze prognose is voor Fetita, maar op het moment gaat het enorm goed met haar. Ze is vrolijk, houdt van het leven, is goed met andere honden en ze verdient het zo om voor de rest van haar leven, hoe lang dat ook nog mag zijn, een eigen huisje te hebben.

 

Fetita is een oudere hond van 9 jaar oud en zoekt een rustige omgeving om nog van haar oude dag te kunnen genieten. Op aanvraag kunnen verdere medische gegevens doorgestuurd worden en ook kan er een longfoto gemaakt worden door Sadies Dog Rescue om te kijken hoe haar longen eraan toe zijn. 

 

Voor Fetita zoeken we een baasje die haar omarmt zoals ze is en haar de verzorging en liefde kan geven die ze nodig heeft. Ze zal regelmatig door een dierenarts onderzocht moeten worden om de kwaadaardige cellen en mogelijke tumoren in de gaten te houden. Het kan zijn dat Fetita nog lang mee zal gaan, maar er is ook een grote mogelijkheid dat de tumoren terugkomen. We zoeken een baasje die hierop voorbereid is en zal doen wat nodig is voor Fetita. 

 

Klik hier voor VIDEO OVER FETITA

 

Ben jij het speciale voor Fetita? Neem dan contact op met ons via:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com
Tel: 0643059949
Via privé bericht op Facebook

 

Fetita verblijft nog in Roemenië, maar kan bij interesse naar Nederland reizen. 

 

De adoptiekosten voor Fetita zijn €200,-. Dit omvat de kosten voor transport en EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.