Sterilisatie project Roemenië

  

Middels een doorlopend project worden (straat) honden en katten, voor eigenaren, verzorgers en asiels gratis steriel gemaakt. Zij kunnen zich melden bij een aantal dierenartsen waarmee we samenwerken.

 

Een castratie/sterilisatie kost in Roemenië gemiddeld € 25,00.

Wij betalen de rekening uit donaties, adoptiegelden en de opbrengsten uit veilingen.

Wij proberen zo het aantal zwerfdieren terug te dringen.
Een dier wat niet geboren wordt, hoeft ook niet te lijden.
Momenteel castreren / steriliseren we gemiddeld 125 dieren per maand.
We hopen binnenkort over een mobiele kliniek te kunnen beschikken, zodat er ook in de afgelegen gebieden op locatie gecastreerd/gesteriliseerd kan worden.

Wie wil ons helpen met een mobiele kliniek?

We zijn hard bezig met het castreren / steriliseren van zwerfdieren, asieldieren en huisdieren waarvan de eigenaar geen geld heeft zijn of haar hond te laten helpen. We hebben een project in Sascut, Barlad en Vaslui waar het zwerfdieren aantal enorm is. Met name Vaslui is vreselijk, omdat de honden daar van straat gevangen worden door honden-vangers om vervolgens letterlijk en figuurlijk in het dodingstation te eindigen.

Per maand vinden hier gemiddeld 80 honden de dood.

 

Een aantal Roemenen kennen ons project waardoor er per maand 125 dieren gecastreerd / gesteriliseerd kunnen worden.
Echter beperkt zich het probleem helaas niet alleen tot de steden. In de dorpen eromheen is het probleem misschien zelfs nog groter. De mensen die daar wonen zijn doorgaans zo arm, dat ze geen middelen hebben om naar de stad te komen. Laat staan een sterilisatie kunnen betalen. Veel van die mensen hebben zelf bijna niets. Het is dus niet moeilijk je voor te stellen in wat voor omstandigheden de honden in die dorpen leven. Het ene nestje na het andere wordt geboren, en de pups worden massaal op straat of in het bos gedumpt.
Daarom is een mobiele kliniek noodzakelijk om ook in deze dorpen aan de slag te kunnen gaan. De dierenartsen met wie we samenwerken willen de kliniek graag bemannen voor het castreren/steriliseren en andere noodzakelijke medische behandelingen.

Voor zo'n mobiele kliniek is ongeveer € 8000,00 nodig.

Voor wie ons hiermee wil helpen, elke donatie is meer dan welkom op rekeningnummer;

 

NL14TRIO 0338 5718 84 t.n.v Dutch Animal Care o.v.v. Mobiele Kliniek.

 

Alvast dank namens de dieren!


Advertentie in een plaatselijke krant in Roemenië. Hierin staat waar mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren. Deze sterilisaties worden door ons betaald met ontvangen donaties.