De stichting

Dutch Animal Care is een stichting die zich met name inzet voor sterilisaties en hulp aan shelters in het land waar het straathonden en -katten probleem zich bevindt. Want uiteindelijk kun je alleen zinvol dweilen als de kraan dicht is.

 

De stichting wordt gerund door Simone Brals. Al jaren actief op gebied van hulp bieden aan zwerfdieren die verblijven in binnen en buitenland. Met als grootste project de hokken actie voor de +/- 2000 honden op de grootte afgezette vlakte in PS Bacau - Roemenië najaar/winter 2015 / 2016. Tezamen met een Engelse stichting is daar voor alle honden een schuilplaats (hok), waterbakken en voerbakken gerealiseerd.

Tevens begon in Bacau het eerste o zo belangrijke sterilisatie project. Zowel sterilisatie marathons met RAR als lokale dagelijkse sterilisaties werden opgezet. Met een top resultaat van ruim 2000 sterilisaties (december 2016). Minder pups en kittens, de enige oplossing van de te grootte hoeveelheid zwerfdieren.

 

December 2016 is Dutch Animal Care overgenomen door Simone en besloten we uit te breiden naar Vaslui - Roemenie. Met als resultaat dat er daar nu zo'n 20 tot 25 dieren per week gesteriliseerd worden. Tevens werd Sascut/Adjud erbij gehaald. Ook daar worden er door 1 enkele dierenarts zo'n 30 dieren per maand gesteriliseerd.
Bacau is vanaf juni 2017 met een gerust hart volledig overgenomen door de Engelse stichting.

Inmiddels is sinds september ook in Barlad een kliniek aan de gang gegaan om te gaan steriliseren. In Barlad is er ook in de winter 2016 / 2017 een nieuwbouw en een hokkenactie geweest met als resultaat dat daar ook alle 500 honden onderdak kregen!

 

Dutch Animal Care doet op kleine schaal adopties, beperkt want de focus ligt op het probleem oplossen. Met name dodingsstation Vaslui bezoeken wij regelmatig om honden een tweede kans te geven. Van iedere adoptie gaat een bedrag terug naar de sterilisatie pot om de achterblijvers te steriliseren.

 

Wil je ons steunen in het daadwerkelijk oplossen van het zwerfdieren probleem? Dat kan door te doneren maar bijvoorbeeld ook door funding of een verkoop op te starten voor Dutch Animal Care. Ook door het delen van deze site of onze Facebook pagina of door het opvangen van een van onze honden.

 

Voor meer informatie kan je hier het beleidsplan voor 2020 downloaden

 

Mail ons gerust voor meer informatie.