Bijzondere verhalen

Alle dieren die we helpen brengen een verhaal met zich mee. Hier delen we die bijzondere verhalen die deel uitmaken van het werk van Dutch Animal Care. Verhalen van de straat, het asiel, vanuit de gastgezinnen. We hopen dat deze verhalen zullen inspireren!

MUPPIE

Door DAC opvanger Priscilla ter Linden

Wat een jaar! Op 27 juni 2020 kwam Muppie aan in Nederland. De enige keer dat ik zelf de transport bus in
mocht stappen om te helpen met het overhevelen van een dier. Alles verliep niet helemaal vlekkeloos, maar uiteindelijk is Muppie met bench en al veilig aangekomen.

Ze heeft de eerste 3 dagen(!) geen ontlasting gehad, zo spannend vond ze het. Zelfs midden in de nacht, als iedereen sliep, durfde ze niet de bench uit. Ze was onbereikbaar, in pure paniek, ze beet, ze trilde. Uren en uren heb ik op de trap gezeten, tegen haar gepraat, gezegd dat alles echt wel goed zou komen.

Op een gegeven moment heb ik haar met bench en al verplaatst naar de hondenkamer, vlakbij de achterdeur naar de tuin. Op hoop van zegen dat ze niet zou gaan vluchten. Een hond in paniek kan meer dan je soms beseft. Maar het ging goed. Ze stoof naar buiten, deed haar behoeftes en stoof terug naar binnen. Naar haar bench, haar veilige plek. Dit ging zo een half jaar door. Waarop ook ik mezelf begon af te vragen: kan ik dit wel, heb ik niet teveel op de hals gehaald, wat als ik Muppie niet kan helpen? Een half jaar een hond in huis die je niet kan aaien, aanraken of even aankijken. De moed zakte mij in de schoenen. Tot dat vreselijke vuurwerk om de hoek kwam. Plots een knal, grootste paniek en Muppie vloog trillend en plassend in mijn armen. Ze zocht bescherming bij mij! Het ijs was gebroken.

Nadat het ellendige vuurwerk weer weg was, begon Muppie pas echt aan haar ontwikkeling.  Ze kwam af en toe eens kijken in de woonkamer, in de tuin begon ze tegen mij op te springen om toch om een aaitje te vragen.

En nu? Nu ligt Muppie overal in huis. Ze voelt zich veilig genoeg dat ze de bench overslaat. Zelfs als er visite komt, blijft Muppie erbij in de woonkamer. Wel op veilige afstand maar soms durft ze al wel te komen snuffelen, even informatie verzamelen.

We zijn er nog lang niet, maar Muppie heeft al flinke stappen gemaakt.

En verder zien we wel hoe lang ze nodig heeft, wij kunnen dit!

(Muppie is voorlopig nog niet beschikbaar voor adoptie.)