Scarlett

Dit lieve meisje van ongeveer 7 jaar, 11 kg zwaar en met een schouderhoogte van 45 cm, is gered vanuit het gemeentelijke asiel in Bacau, Roemenië. De omstandigheden in dat asiel zijn verschrikkelijk en er zijn zoveel honden die hulp nodig hebben. Scarlett was één van de eerste honden die in veiligheid gebracht werd door Sadies Dog Rescue. Scarlett is een heel lief klein meisje wat van veel aandacht houdt. Ze is inmiddels naar Nederland gereisd en ze verblijft in de opvang in Schildwolde. Haar opvangvrouwtje schrijft het volgende over haar:

 

 

'Scarlett is een zacht en lief hondje. Ze vindt aandacht heel fijn, maar kan in huis ook haar eigen gangetje gaan. Scarlett is heel slim en leert snel. Ze heeft zich al goed aangepast aan haar leven in huis. In huis is ze rustig, ze slaapt veel en af en toe komt ze even buurten of pakt een knuffel om te spelen. Een deken op haar slaapplaats vindt ze heerlijk, ze maakt er een heerlijk holletje van. 

 

Scarlett moet nog aan verschillende situaties in de buitenwereld wennen. Voor haar is het daarom belangrijk dat ze de ruimte krijgt om nieuwe dingen ze observeren en de tijd krijgt om te snuffelen. Dat helpt haar om vertrouwd te raken met haar nieuwe omgeving. Sommige geluiden reageert ze op, maar ze heeft ook vrij snel het vertrouwen dat het wel goed zit. Een rustige en overzichtelijk woonomgeving past goed bij haar. 

 

Scarlett kan goed overweg met de honden in het gastgezin en met andere honden is ze heel sociaal en vriendelijk. In het gastgezin zijn ook katten aanwezig. Ze moest echt even wennen aan de katten, omdat ze niet zo goed begreep hoe ze hiermee om moest gaan. Ze gaat ze in huis uit de weg. Dat vraagt om begeleiding en steun. Met sommige katten is ze al enigszins vertrouwd geraakt.

 

Scarlett kan ook al even alleen thuis zijn. In het gastgezin is ze nooit alleen, maar met andere honden. Een hondenmaatje zou wel heel fijn zijn voor haar. Ze zou ook als enige hond geplaatst kunnen worden, maar dan is het voor haar wel fijn dat ze niet lang alleen thuis hoeft te zijn. Uiteraard moet het alleen zijn opgebouwd worden. 

 

Bezoek vindt ze in eerste instantie wel spannend, maar als ze de ruimte krijgt en niets hoeft, dan neemt ze op een goed moment zelf initiatief om contact te maken. Het is niet duidelijk hoe ze met kleine kinderen is, maar gezien haar gevoeligheid zou ze beter passen bij kinderen die ouder zijn dan 12 jaar. Dat gaat namelijk heel goed. 

 

Ondanks dat de buitenwereld soms nog spannend is, vindt Scarlett wandelen wel heel erg leuk. Buiten is ze actief en als ze eenmaal goed in conditie is, dan zal ze het heerlijk vinden om wat langere wandelingen te maken. Ze werkt graag met haar neusje en buiten wat voertjes zoeken vindt ze geweldig. 

 

Deze lieverd verdient een eigen gouden mandje en liefdevolle baasjes die haar verder begeleiden.' 

 

Bij interesse of voor meer informatie over Scarlett, neem contact op via:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com

Tel: 0643059949
Via privé bericht op Facebook


De adoptiekosten voor Scarlett zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor transport, sterilisatie, chippen, enten, EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.