Kekoa

Lieve zachte Kekoa is op zoek naar haar eigen thuis!

 

Kekoa is geschat op 3 à 4 jaar oud (volgens haar paspoort 1 februari 2019) en heeft een schofthoogte van 45 cm.

 

Op onze reis naar Roemenië hebben wij Kekoa mee naar ons huis in Drachten genomen. Onze huishouding bestaat uit man & vrouw, 2 kinderen van 6 en 9 jaar, 2 katten en op dit moment totaal 4 honden (teefjes).

 

Kekoa komt uit een vreselijk gemeente asiel in Roemenië en heeft het geluk gehad, dat zij daar op 2- jarige leeftijd uit is gehaald door een particuliere opvang (Adoptii de 4 pezi te Galsa, vlakbij Arad).

 

Zij bleek last te hebben van mama tumoren en is daar in 2020 gelijk aan geopereerd. Doordat zij op tijd behandeld is, is zij nu weer gezond en mag zij eindelijk genieten van het huiselijke leven en ervaren wat liefde is.

 

Kekoa heeft een heel zacht karakter en vindt het in huis nog een beetje spannend, ze is dan vooral wat afwachtend. Wel vindt ze het fijn om geknuffeld te worden. Ze komt dan heel voorzichtig naar je toe, of als de andere honden geknuffeld worden, komt zij er voorzichtig bij. Ze is prima met de katten en ook met de andere honden speelt zij regelmatig. Ook de kinderen vindt zij leuk, maar ze moeten niet te druk worden, dan vindt ze het toch weer een beetje spannend.

 

Overdag ligt zij heerlijk in haar mand, en als wij even weggaan, blijft zij lekker liggen slapen. Eventjes alleen thuisblijven gaat goed. Wel is zij dan samen met de andere honden.

 

Kekoa sloopt niets en is ook geen blaffer. Bezoek wordt voorzichtig benaderd en als zij ze kent, komt ze al snel kwispelend aan.

 

Ze is gek op eten, heeft geen baknijd (laat eten of een kluif eerder afpakken door de andere honden, dan dat zij van zich afbijt).

 

Kekoa ligt graag in de tuin in het zonnetje, ook vindt ze het fijn om onder de struiken te liggen in een zelf gegraven gat. Als het haar in huis te druk is, gaat zij daar het liefst liggen, waar ze alles veilig kan overzien.

 

Mee te wandelen doet zij heel graag, dan zie je opeens een hele zelfverzekerde hond met je meelopen, staartje omhoog en er wordt dan druk gesnuffeld. Drukke of opdringerige honden vindt ze te spannend en loopt er dan het liefst met een grote boog omheen. Andere honden worden voorzichtig besnuffeld.

 

Kekoa is gek op water en voor je het weet loopt ze een sloot in, om vervolgens er lekker in te gaan liggen of spelen. Ook het kinderzwembad in de tuin heeft ze ontdekt en gaat er heerlijk in staan of liggen, of maakt gekke bokkesprongen.

 

Kekoa ontwikkelt zich mooi en komt ook steeds meer los. Ze speelt steeds meer met de andere honden in de tuin of in huis.

 

Voor Kekoa zijn wij op zoek naar een niet al te druk gezin, die het heerlijk vinden om te gaan wandelen. Ook zou ze zich het fijnst voelen in een rustigere omgeving, een drukke stad of dorp zou niets voor haar zijn. Bos of weilanden om haar heen, zodat zij heerlijke wandelingen kan gaan maken, dat zou het mooist voor haar zijn.

 

Mee op cursus, daar doe je haar geen plezier mee. Kinderen zijn prima, maar ze moeten haar het initiatief kunnen laten nemen, daarom zou het beter zijn om haar niet bij al te jonge kinderen te plaatsen. Anders vindt ze het veel te indrukwekkend.

 

Voor meer informatie over Kekoa, neem contact op via:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com
Tel: 0643059949
Via privé bericht op Facebook


De adoptiekosten voor Kekoa zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor transport, sterilisatie, chippen, enten, EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.