Hera

Lieve zachte Hera is op zoek naar haar forever home met hondenmaatje.

 

Hera verblijft sinds 11 april bij ons in gastgezin in Drachten en komt steeds meer los. Onze huishouding bestaat uit man & vrouw, 2 kinderen van 6 en 9 jaar, 2 katten en op dit moment 4 honden (teefjes).

 

Hera is net 1 jaar (5 mei 2021) en komt uit een particuliere opvang in Roemenië, Adoptii de 4 pezi in Galsa (vlakbij Arad). Daar is zij in september 2021 samen met haar moeder Heidi, broertje Hugo en 3 zusjes (Hailey, Harper & Havannah) binnengekomen.

 

Op 10 april mocht zij samen met haar zus Hailey mee op onze terugreis vanuit Roemenië (haar moeder, broertje en 2 zusjes waren inmiddels al geadopteerd).

Hera vindt het in huis met onze kinderen nog behoorlijk spannend. Pas als zij op bed liggen of naar school zijn, komt Hera tevoorschijn. Ze ontpopt zich steeds meer als een vrolijke deugniet, die dan ook zeker geknuffeld wil worden. Overdag als de kinderen thuis zijn, dan ligt zij voornamelijk in haar bench, wel zo veilig. Voor Hera zijn wij dan ook op zoek naar een rustig huishouding zonder kinderen.

 

Met de katten en de andere honden is Hera prima. Ze gaat steeds meer met ze spelen en ontdekt inmiddels ook het hondenspeelgoed. Meestal verzameld zij alles in haar bench.

 

Mee te wandelen, samen met een andere hond, doet zij graag. Ze kan nog wat schrikkerig reageren op onverwachte geluiden of bewegingen, maar zij herstelt zich steeds sneller. Haar staartje kwispelt al vrolijk en er wordt druk gesnuffeld. Ook maakt ze speelse bokkesprongen en ontdekt steeds meer.

 

Voor Hera is het belangrijk dat zij de tijd krijgt om te wennen aan haar nieuwe mensen en omgeving. Als zij deze ruimte krijgt, ontpopt zich al snel een heerlijke puber en knuffelkont. Haar nieuwsgierigheid wint het steeds meer, en dat is erg mooi om te zien.

Hera reageert wisselend op mannen, de ene keer is zij erg nieuwsgierig en de andere keer vindt zij ze veel te spannend.

 

Hera is op zoek naar een rustig huishouden zonder kinderen en heeft zeker een voorkeur voor vrouwen. Mannen zullen er dan ook rekening mee moeten houden, dat het langer duurt, voordat zij haar vertrouwen hebben gewonnen.

 

Ook een al aanwezige sociale hond, zal haar zeker helpen om los te komen. Voor haar ontwikkeling is het dan ook beter om bij een andere hond geplaatst te worden.

 

Hera is gechipt, ontwormd en heeft al haar verplichte vaccinaties gehad en heeft haar eigen Roemeense paspoort. Hera is nog niet gesteriliseerd en van de adoptant wordt verwacht, dat zij dit laten doen, zodra Hera echt is gesettled in haar nieuwe thuis.

 

Voor meer informatie over Hera, neem contact op via:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com
Tel: 0643059949
Via privé bericht op Facebook


De adoptiekosten voor Hera zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor transport, chippen, enten, EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.