Hailey

Hailey verblijft sinds 11 april bij ons in huis in Drachten en ontwikkeld zich heel mooi.

 

Onze huishouding bestaat uit man & vrouw, 2 kinderen van 6 en 9 jaar, 2 katten en op dit moment 4 honden (teefjes).

 

Hailey is net 1 jaar (5 mei 2021) en komt uit een particuliere opvang in Roemenië, Adoptii de 4 pezi in Galsa (vlakbij Arad). Daar is zij in september 2021 samen met haar moeder Heidi, broertje Hugo en 3 zusjes (Hera, Harper & Havannah) binnengekomen.

 

Op 10 april mocht zij samen met haar zus Hera mee op onze terugreis vanuit Roemenië (haar moeder, broertje en 2 zusjes waren inmiddels al geadopteerd).

 

Wat vond ze het eerst spannend, alles was nieuw en onbekend. Maar al snel won haar nieuwsgierigheid het van haar angst en inmiddels geniet ze met volle teugen van haar nieuwe omgeving en ontpopt zich tot een dikke knuffelkont. Ondeugend is zij ook zeker, maar met genoeg speeltjes om haar heen, vermaakt zij zich ook prima alleen of samen met de andere honden.

 

Hailey is een pienter meisje, erg baasgericht, een heerlijke puber, grappig en lief. Ook is ze prima met onze kids van 6 en 9 jaar oud. Ook met onze katten gaat het goed. Ze wil graag met ze spelen, maar andersom is dit niet altijd het geval.

 

Hailey wil graag in de buurt van haar mensen zijn en zal je in het begin overal volgen in huis. Hoe meer zij het vertrouwen krijgt in haar mens, hoe meer zij haar rust gaat pakken. Omdat Hailey haar rust soms nog niet genoeg pakt, gaat zij regelmatig in de bench met een kleed ervoor, en dan slaapt ze heerlijk een tijd. Ook het alleen thuisblijven gaat goed. Wel is zij nu gewend, dat er andere honden in huis zijn, dus het alleen thuis moeten blijven, zal in een nieuwe omgeving rustig aan opgebouwd moeten worden.

 

Hailey is gek op sokken en je zult er voor moeten waken, dat ze haar verzameling niet teveel uit kan breiden ;-)

 

Het wandelen buiten aan de riem zal rustig aan verder opgebouwd moeten worden. Inmiddels is zij gewend om met een veiligheidstuig te gaan wandelen. Hailey is dan al druk aan het snuffelen, maar al het verkeer om haar heen vindt zij nog best spannend. Wel herstelt zij zich steeds sneller. Ook zoekt ze veel steun bij je, even een neusaanraking of een aanmoediging met je stem, werkt heel goed bij haar. Duidelijk moet haar zelfvertrouwen op straat nog groeien. Daarom is het voor Hailey beter, dat zij niet geplaatst wordt in een al te drukke stad of dorp.

 

Voor Hailey is het belangrijk dat zij de tijd en ruimte krijgt om te wennen aan haar nieuwe omgeving en baasjes. Niet te snel op cursus, dat komt later wel en zal ze ook zeker erg leuk gaan vinden.

 

Voor Hailey zijn we op zoek naar mensen met geduld, liefde en tijd om haar verder te begeleiden in NL. Maar ook mensen, die wat met haar gaan doen, want uitdaging heeft zij zeker nodig.

 

Hailey heeft de neiging om alles, wat nieuw is of zij spannend vindt buiten in de tuin, weg te blaffen. Tijdens het wandelen blaft zij niet. Inmiddels zijn wij gestart met het trainen van haar, met behulp van de clicker methode en dit pakt zij heel goed op. Zij leert erg snel.

 

Belangrijk is daarom dat haar zelfvertrouwen gaat groeien en zij zich meer veilig(thuis) gaat voelen in haar nieuwe omgeving.

 

Hailey heeft een schofthoogte van ongeveer 50 cm.

 

Hailey is gechipt, ontwormd en heeft al haar verplichte vaccinaties gehad en heeft haar eigen Roemeense paspoort. Hailey is nog niet gesteriliseerd en van de adoptant wordt verwacht, dat zij dit laten doen, zodra Hailey echt is gesettled in haar nieuwe thuis. 

 

Voor meer informatie over Hailey, neem contact op via:

 

Email: dutchanimalcare@gmail.com
Tel: 0643059949
Via privé bericht op Facebook


De adoptiekosten voor Hailey zijn €350,-. Dit omvat de reeds gemaakte kosten voor transport, chippen, enten, EU paspoort en haar eigen veiligheidstuig die ze bij de adoptie mee zal krijgen. Een gedeelte van deze bijdrage wordt ingezet bij sterilisatie projecten in Roemenië.